2018-04-18 12:34:45• hírek • Bede Emőke

Jól halad az M3-as felé vezető gyorsforgalmi út projektje

Képünk illusztráció. Forrás: magyarepitok.hu
Képünk illusztráció. Forrás: magyarepitok.hu

Fontos lépéseket tettek a határ túloldalán annak érdekében, hogy gyorsforgalmival kössék össze Csengersimát az M3-assal, mely voltaképp a Szatmár megyei lakosság Nyugat-Európa felé való közlekedését is nagymértékben megkönnyítené.

Legutóbb épp a Mátészalkát és Ököritófülpöst összekötő szakaszt írták ki pályázatra. A kicsivel több mint 25 kilométeres szakaszt úgy építenék majd ki, hogy a későbbiekben akár autópályává is alakíthassák a gyorsforgalmi utat. A tervek szerint az út egyelőre kétszer két sávon fogja lehetővé tenni az autózást, a két menetirányt pedig fizikai elválasztóval határolják majd el –számol be róla a magyarepitok.hu oldal.
 

Mi több, azt is tudni lehet, hogy a szakaszon öt csomópont is helyet kap majd, illetve a megfáradt autósok részére két pihenőt is kialakítanak. Az Ököritófülpös és Csengersima közti szakasz környezetvédelmi engedélyeinek és hatástanulmányainak beszerzését pedig még februárban elindították, így lassan az egész útszakasz dokumentációs ügye rendeződni látszik.
 

Ha sikerül megvalósítani a terveket, akkor nem csak Magyarrország északkeleti régiója, hanem a Partium is jóval könnyebben közelítheti meg az M3-as autópályát. Ez pedig végtére is a Nyugat-Európába való könnyebb eljutást is magában hordozza.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: